پیشگیری بهتر از درمان

 

در هنگام اپیدمی جهانی یك بیماری، امكان عدم تماس با عامل آن بیماری تقریباً غیرممكن است در حالیكه امكان پیشگیری از ابتلاء به آن وجود دارد.

 هنگامی كه هنوز سالم هستید و بدن شما علائمی از ابتلاء به آنفلوآنزا را نشان نمی‌دهد، رعایت چند دستورالعمل ساده از ابتلاء به بیماری و یا توسعه آن جلوگیری می‌نماید

 تنها راه ورود ویروس آنفلوآنزا از طریق دهان یا بینی می‌باشد. برای پیشگیری از بیماری كافیست نكات زیر را رعایت نمائید

 

1.      دستهای خود را چندین بار در روز بشوئید

2.      هیچیك از اجزاء صورت خود را لمس نكنید و در مقابل این وسوسه مقاومت نمائید.  مگر برای خوردن، نوشیدن، شستشو و سایر امور ضروری.

3.       دوبار در روز با آب نمك ولرم قرقره نمائید. ویروس آنفلوآنزا نوع آ از هنگام ورود از طریق دهان یا بینی به مدت 2 الی 3 روز در گلو باقی‌مانده و همانجا تكثیر می‌شود. با قرقره محلولهای ضد‌عفونی كننده مانند آب نمك می‌توانید از تكثیر ویروس و ابتلاء به بیماری جلوگیری نمائید. این توصیه ساده را بی‌اهمیت تلقی ننمائید.

4.        همانند بند 3، بینی خود را نیز حداقل یك بار در روز با آب نمك شستشو نمائید. این موضوع ممكن است برای برخی افراد كمی مشكل بنظر برسد اما با كمی تمرین موفق خواهید شد.

5.        مصونیت خود را از طریق مصرف غذاها و میوه‌های حاوی ویتامین  C افزایش دهید. چنانچه ناچار از مصرف قرصهای ویتامین  C  می‌باشید، از وجود روی  Zinc در آنها اطمینان حاصل نمائید

6.        هرچه می‌توانید مایعات گرم مانند چای،‌قهوه و ... بنوشید. اثر نوشیدن مایعات گرم مشابه قرقره نمودن آب نمك اما بصورت معكوس می‌باشد. با قرقره نمودن، ویروس را از بدن خارج می‌نمائیم و با نوشیدن مایعات گرم، ویروس را به داخل معده انتقال می‌دهیم كه در آنجا امكان تكثیر ندارد

این راه های ساده را برای سایرین بیان نمائید.  

 

 دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

 

تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1391-5-4 13:04        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ