معاونت غذا ودارو

133.jpgبرگزاری جلسه هماهنگی و سیاست گذاری مدیریت های نظارت بر مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی قطب 9 کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

اولین جلسه فصلی (مربوط به فصل اول سال) هماهنگی و سیاست گذاری مدیریت های نظارت بر مواد غذایی ، آرایشی وبهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی قطب 9 کشور در سال جاری ، به میزبانی مدیریت نظارت بر مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با شرکت مدیریت های نظارت بر مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی بوشهر ، هرمزگان ، گراش ، لار ، جهرم ، فسا و یاسوج در تاریخ 94/3/18 برگزار گردید.
در این جلسه موضوعاتی از جمله تعیین اولویت های کاری و عملیاتی قطب در سال 1394  ، بررسی پیشنهادهای ارائه شده در خصوص اصلاح و بازنگری استانداردهای ملی ، راهکارهای یکسان سازی و وحدت رویه در اعمال برخوردهای نظارتی و کنترلی (از جمله در برخورد با قاچاق محصولات سلامت محور) و تمهیدات مورد نیاز در راستای استفاده اعضای قطب از نرم افزار جامع مدیریت غذای شیراز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
133.jpgطراحی و راه اندازی نرم افزارهای تعیین رنگ نشانگرهای رنگی و درصد مقادیر مرجع مواد مغذی حقایق تغذیه ای برچسب محصولات خوراکی و آشامیدنی توسط معاونت غذا و داروی فارس

نظر به نقش و اهمیت برچسب گذاری صحیح و صادقانه در کمک به مصرف کنندگان در به کار گیری انتخاب های هوشمندانه و سلامت بخش و الزام تولید کنندگان به درج حقایق تغذیه ای مطابق آخرین دستورالعمل حداقل ضوابط برچسب گذاری مواد خوراکی و آشامیدنی (درج جدول تغذیه ای به همراه درصد مقادیر مرجع غذایی یا NRV و چراغ راهنمایی تغذیه ای) به منظور تسهیل نگارش و کنترل حقایق تغذیه ای برچسب ، دو نرم افزار تعیین مقادیر مرجع مواد مغذی (طراحی شده در محیط اکسس و با قابلیت دانلود توسط کاربر به همراه نصب و استفاده) و تعیین رنگ نشانگرهای رنگی چراغ راهنمایی تغذیه ای (طراحی شده تحت وب و به همراه راهنما و دستورالعمل استفاده) توسط مدیریت نظارت بر مواد غذایی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز طراحی شده و از تار یخ 94/3/11  بر روی صفحه اصلی وب سایت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به آدرس زیر برای عموم قابل دسترس و استفاده می باشد.
http://fdo.sums.ac.ir
133.jpgکسب مقام اول در رتبه بندی معاونت درمان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی

در اجرای طرح تحول نظام سلامت در بخش مدیریت دارو و تجهیزات و لوازم پزشکی ، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز مقام اول را در میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور به دست آورده است. کسب مقام برتر در دارو و تجهیزات پزشکی حاصل تلاش مضاعف پرسنل و مدیران واحدهای مربوطه در سطح ستاد ، شبکه ها و بیمارستان ها بوده و افتخار دیگری برای این معاونت محسوب می گردد.
133.jpgبرگزاری کارگاه آموزش صحیح نسخه نویسی ویژه دانشجویان اینترن پزشکی

سومین دوره آموزش نسخه نویسی صحیح در بخش سرپایی ویژه دانشجویان اینترن پزشکی ، صبح روز پنجشنبه مورخ 94/3/7 در محل مرکز توسعه و مطالعات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ( EDC ) با موفقیت برگزار گردید. در این کارگاه ، دانشجویان شرکت کننده با اصول صحیح نوشتن یک نسخه دارویی و مشکلات فعلی نسخه نویسی پزشکان در بخش سرپایی آشنا شده و کتاب های مرجع و منابع علمی مورد نیاز آنان به منظور حصول اطمینان از نجویز صحیح داروها معرفی گردید. این کارگاه با همکاری بخش طب سرپایی دانشکده پزشکی و مدیریت تحقیق و توسعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز به صورت ماهیانه برگزار می گردد.

133.jpgبرگزاری نخستین جلسه کنترل کیفیت فرآیندها ( QC ) معاونت غذا و دارو در سال 1394

نخستین جلسه کنترل کیفیبت فرآیندها ( QC ) معاونت غذا و دارو در سال جاری در تاریخ 94/3/5 در مدیریت تحقیق و توسعه برگزار گردید. در این جلسه که با حضور آقای دکتر رزمجو قائم مقام معاونت و مدیر نظارت بر مواد غذایی ، آقای دکتر قائمی نیا مدیر تحقیق و توسعه و آقای مهندس بیگلربیگی مسوول واحد مطالعات آماری معاونت برگزار شد ، نتایج تحلیل های آماری شاخص ها و فرآیندهای حوزه نظارت بر مواد غذایی در سال 1394 بررسی شده و هشدارهای اعلام شده در مورد فرآیندهای خارج از کنترل که از سوی واحد مطالعات آماری ، مطرح گردیده بود ، مورد بحث و تصمیم گیری قرار گرفت.
133.jpg
 
اجرای طرح مصرف منطقی دارو در بخش بستری بیمارستان های استان فارس

در راستای بهبود مصرف دارو در بخش های بیمارستانی ، تاکنون 18 راهنمای بالینی مصرف دارو ، در استان تهیه و به تایید مدیران گروه آموزشی دانشگاه در بخش های داخلی ، جراحی و ... رسیده است. با اجرای طرح تطبیق راهنماهای بالینی مصرف دارو و دستور تجویز دارو در پرونده بیماران توسط داروسازان شاعل در 14 بیمارستان ، میزان 3/2 میلیارد تومان صرفه جویی  صورت گرفته است. در این راستا بیمارستان های استان مکلفند که نحوه مصرف 10 داروی اول پر هزینه بیمارستان را کنترل نمایند. این طرح اولین بار ، در استان فارس در مهر 93 پس از اجرای برنامه طرح تحول سلامت ، اجرایی شده است
 133.jpgراه اندازی اتاق تمیز در بخش گوارش بزرگسالان بیمارستانی نمازی شیراز

به همت اساتید دانشکده داروسازی ، مدیریت بیمارستان نمازی و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، در راستای بهبود خدمات دارویی بیمارستانی ، واحد تهیه داروهای وریدی در محیط اتاق تمیز در یکی از بخش های بیمارستان نمازی شیراز ، راه اندازی شد. بر همین اساس در نیمه اول سال 94 قرار است که در 5 بخش دیگر ، واحد اتاق تمیز نصب و راه اندازی شود. بدیهی است که در این محل ، داروسازان بیمارستانی که دوره مربوطه را طی نموده اند ، نسبت به تهیه داروها بر اساس اصول علمی اقدام نموده و موجبات ارتقاء سلامت بیماران را فراهم نمایند
133.jpg بررسی چالش های موجود با سازمان های برون بخشی استان در حوزه غذا و تغذیه ، اولویت ویژه شورای عالی غذا وتغذیه در سال 1394

شورای عالی غذا و تغذیه که با هدف انسجام بخشی ، یکپارچه سازی سیاست گذاری و رفع چالش های موجود مابین واحدهای درون بخشی دخیل در امر غذا و تغذیه از مرداد ماه 1391 فعالیت خود را آغاز نموده است و در طول این دو سال و نیم با برگزاری منظم و مستمر جلسات و پیگیری اجرایی مصوبات به دستاوردهای قابل قبولی دست یافته است ، بنا به دستور ریاست محترم دانشگاه در سال 1394 در فازی جدید ، ارتقاء سطح تعاملات و حل چالش های برون بخشی با سایر سازمان های مسوول در امر غذا و تغذیه را به صورت ویژه در دستور کار خود قرار داده است. به همین منظور از ابتدای خرداد ماه سال جاری ، جلسات مشترکی با ادارات آموزش و پرورش ، شهرداری ، استاندارد ، صدا و سیما ، صنعت و معدن و تجارت و ... برگزار می گردد.
 133.jpgارزیابی عملکرد شبکه های بهداشتی - درمانی در حوزه های دارو ، تحقیق و توسعه و غذا در سال 1393

معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، عملکرد سال 1393 شبکه های بهداشتی - درمانی استان را در حوزه های دارو و غذا بررسی نمود. این ارزیابی براساس برنامه عملیاتی سال 1393 معاونت و در سه حوزه کاری غذا ، دارو و تحقیق و توسعه ، به صورت ویدئو کنفرانس برگزار گردید. شبکه های بهداشتی - درمانی پس از تقسیم شدن در چهار گروه و بر اساس برنامه زمان بندی شده قبلی ، به وسیله شاخص های حوزه معاونت ، مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این ارزیابی که طی جلسات ویدئویی مشترک رییس و معاون غذا و داروی شبکه از یک طرف و معاون غذا و دارو و مدیران غذا ، دارو و تحقیق و توسعه از سوی دیگر انجام گرفت ، شبکه ها به دفاع از عملکرد حوزه در سال گذشته پرداخته و مشکلات و موانع کاری موجود را بررسی نمودند. پس از آن ، ارزیابی شبکه ها در سه حوزه دارو ، تحقیق و توسعه و غذا صورت گرفته و شبکه های برتر در هر حوزه معرفی شند. نهایتاً تفاهم نامه های مرتبط به انجام برنامه عملیاتی شبکه ها در سال 1394 که از ابتدای سال جاری بر روی وب سایت معاونت غذا و دارو قرار گرفته بود ، مورد بررسی قرار گرفته و امضاء گردید.
 11.pngاجباری شدن درج چراغ راهنمایی تغذیه ای بر روی برچسب کلیه محصولات غذایی از ابتدای شهریور ماه 1394

برچسب گذاری و نشانه گذاری مواد غذایی به شیوه صحیح ، صادقانه و قابل درک برای عموم افراد جامعه ، از مهمترین اولویت های عملیاتی سازمان غذا ودارو و مدیریت نظارت بر مواد غذایی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1394 می باشد. در همین راستا از ابتدای شهریور ماه سال جاری ، درج چراغ راهنمایی تغذیه ای بر روی برچسب کلیه محصولات غذایی (اهم از داخلی و وارداتی) اجباری بوده و تولید کنندگان ملزم به نمایش محتوای چربی ، قند ، نمک و اسید چرب ترانس ماده غذایی در سه قالب رنگی سبز (به معنای میزان اندک) ، نارنجی (به معنای میزان متوسط) و قرمز (به معنای میزان زیاد) می باشد.
مصرف کنندگان به عنوان مهمترین رکن زنجیره غذا از تولید تا مصرف می بایستی با خودمراقبتی در هنگام خرید به نشانگرهای رنگی توجه ویژه نموده و خرید خود را با اولویت محصولات با نشانگرهای سبز و نهایتاً زرد انجام دهند. همچنین به تولید کنندگان مواد غذایی توصیه می گردد که با افزایش سطح تعاملات با وزارت بهداشت در راستای ارتقاء سلامت عمومی جامعه و پیاده سازی سیاست های اجرایی ، تلاش نمایند که فرمولاسیون خود را به سمت محصولات سلامت محور متناسب با تغییر نیازهای تغذیه ای جامعه تغییر دهند.
 
 jeld1-2.jpgمدیریت تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو در سال جاری ، برنامه های هفته سلامت حوزه را با توجه به شعار "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره" به شرح زیر انجام داده است:
  • تهیه مجموعه تحت عنوان " سلامت دارو ، ایمنی غذا"  ویژه آموزش عامه
  • پخش کتابچه تهیه شده از طریق غرفه های متنوع در سطح شهر شیراز و شهرستان های استان
  • انتشار هفت شماره از هفته نامه دانستنی های غذا و دارو به صورت روزانه و ویژه ، متناسب با شعارها و اهداف هفته سلامت
  • اجرای دو برنامه تلویزیونی در سیمای فارس با حضور معاون غذا و دارو و اساتید گروه تغذیه دانشکده بهداشت و با هماهنگی روابط عمومی دانشگاه
  • اجرای یک برنامه رادیویی با عنوان "مجله پزشکی" توسط کارشناسان حوزه نظارت بر مواد خوراکی معاونت و با هماهنگی روابط عمومی دانشگاه
198_x3x.jpg
 
کارشناسان کنترل مواد غذایی و بهداشتی استان و شبکه بهداشت و درمان زرقان ، در بازدید مورخ 94/1/19  از یکی از موسسات تولید کننده فرآورده های گوشتی ، مقدار یک هزار و سیصد کیلو گرم ( 1300 ) انواع فرآورده های گوشتی ( سوسیس و کالباس ) تاریخ مصرف گذشته و فاسد ، کشف و معدوم کردند.
  مراسم روز جهانی غذا ، در تاریخ چهارشنبه 93/7/23 ، با حضور جمعی از مسوولین استانی و باسخنرانی رئیس محترم دانشگاه در محل سالن های سینا و صدرا با موفقیت برگزار گردید.
poising.jpgآمارمسمومیت های استان فارس در سه ماهه اول سال جاری ، تهیه شده در واحد DPIC مدیریت تحقیق و توسعه نشان می دهد که متاسفانه مسمومیت با داروهای گروه بنزودیازپین همچنان در صدر جدول مسمومیت های دارویی قرار دارد، بعد از مسمومیت با داروهای خواب آور، مشتقات مورفین و سموم دفع آفات نباتی بیشترین تعداد مسمومیت های را دراستان به خود اختصاص داده اند.(93/7/8 )
logo2.jpg
هفته نامه الکترونیکی " دانستنی های غذا ودارو" نخستین مجله الکترونیکی دارای امتیازآموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیرازکه هرهفته مطالب علمی وجدید مرتبط با دارو وغذا را دراختیارخوانندگان خود قرارمیدهد وارد هشتمین سال فعالیت خود شد.
درسری جدید هفته نامه ، مطالب علمی به صورت عکس، فیلم وانیمیشن دردسترس مخاطبان بوده وهمچنان دارای امتیاز آموزشی با ثبت همزمان درشناسامه آموزشی برای خوانندگان می باشد.(93/7/6)
2.jpg
برگزاری سالیانه آموزش برنامه استراتژیک مدیریت تحقیق و توسعه ویژه مدیران غذا وداروی شبکه ها
در تاریخ  93/6/26 در سالن رازی مجتمع ولایت شیراز
در این برنامه از شبکه های برتر استان فارس به ترتیب زیر تقدیر و تشکر بعمل آمد:
شبکه بوانات ، شبکه مهر، شبکه نی ریز، شبکه استهبان ، شبکه لامرد و شبکه مرودشت(93/6/27)

poster_asli1.jpg
نوزدهمين جشنواره قرآن و عترت در زنجان به کار خود پايان داد
خانم دکتر حبیبی پور مدیر گروه امور داروخانه های معاونت غذا ودارو موفق به کسب رنبه دوم در رشته تحقیق جشنواره قرآن و عترت شدند.

نوزدهمين جشنواره قرآن و عترت دانشجويان، اساتيد و کارکنان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در دانشگاه علوم پزشکی زنجان که از هشتم شهريور ماه به مدت چهار روز در جريان بود، روز سه شنبه 11 شهريور ماه، با معرفی نفرات برتر به کار خود پايان داد .(93/6/15)



 




















































غذاهاي سنتي ما بايد در قالبي مدرن به جوانان عرضه شود

 pic_day_food.jpg]

غذاهاي متنوع بومي و سنتي كه در گذشته در جامعه ما رواج داشت امروز بايد در قالبهاي مدرن به جوانان عرضه شود تا مورد استقبال آنها قرار گيرد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شيراز معاون غذا و داروي دانشگاه در مراسم بزرگداشت روز جهاني غذا با بيان اين مطلب ، گفت : امروزه ميزان توليد ومصرف مواد غذايي براساس فرمولهاي قديمي عرضه و تقاضا نيست ، بلكه ميزان تبليغات است كه بر عرضه و تقاضا برتري پيدا كرده است و سليقه هاي مردم براساس اين تبليغات هدايت مي شود.

دكتر هاشم منتصري افزود : غذاهاي سنتي با ژنتيك و شيوه زندگي ما متناسب است كه متاسفانه به دليل تبليغات مستكبران در عرصه غذا ، در حال حاضر شاهد از بين رفتن علاقه جوانان جامعه به اين نوع غذاها هستيم و گرايش به مصرف غذاهايي كه تبليغ مي شوند مانند فست فودها افزايش پيدا كرده است. وي اظهار داشت : غذاهاي سنتي متناسب با فرهنگ ما هست مثلا براي خوردن آبگوشت كه يك غذاي سنتي است همه اعضاي خانواده بايد دور هم جمع شوند اما براي مصرف غذايي مانند پيتزا هر كدام از اعضاي خانواده به تنهايي به صرف غذا مي پردازند كه اين مسئله با فرهنگ بومي ما هم خواني ندارد.

دكتر منتصري افزود : بر اين اساس مسوولان فني كارخانه هاي صنايع غذايي بايد فرمولاسيونهاي جديدي ارايه دهند كه هم با فرهنگ جامعه ما متناسب باشد و هم اينكه اين غذاها با طعم و تنوع مناسب ، مورد پسند جوانان و ذائقه هاي مختلف قرار گيرد.

وي بيان كرد : براي تحقق اين امر مسوولان فرهنگي جامعه ، روانشناسان ، جامعه شناسان و ساير كارشناسان مربوطه با انجام آسيب شناسي لازم بايد زمينه تغيير نگرش نسل جوان را به سمت غذاهاي با كيفيت ، سالم و ملي سوق دهند و رهنمودهاي لازم را به متخصصان تغذيه و مسوولان و صاحبان صنايع غذايي ارايه نمايند.

دكتر منتصري گفت : در اين صورت ما خودمان ابداع كننده فرمولاسيونهاي جديد در صنايع غذايي خواهيم بود و در غير اين صورت فقط بايد دنبال كننده فرهنگ هاي مهاجم باشيم كه اين مسئله يك بحران به وجود مي آورد و در آينده اين كه چه غذايي را چگونه و به چه بهايي توليد كنيم را آنها برايمان مشخص مي كنند. وي اظهار داشت : با همت و همدلي بين مسوولان مختلف نظارتي در سازمانهاي مختلف در استان فارس و صاحبان صنايع غذايي و مسوولان فني كارخانجات ، توليدات فارس از جمله بهترين و سالم ترين مواد غذايي توليدي در كشور است.

دكتر منتصري بيان كرد : تمامي فعالان در عرصه غذا در استان فارس آمادگي خود را براي توليد هر چه بيشتر ، بهتر ، سالمتر و اقتصادي تر مواد غذايي اعلام مي كنند تا در جهت ريشه كني گرسنگي ، فقر و دسترسي بهتر و آسان تر تمامي افراد جامعه به غذاي سالم و با كيفيت و تامين ايمني و امنيت غذايي در استان ، كشور و جهان نقشي موثر داشته باشند.

جمال رازقي ، رييس هيات مديره انجمن صنفي كارفرمايان صنايع تبديلي استان فارس نيز گفت : اداره نظارت بر مواد غذايي ، آشاميدني ،‌ آرايشي و بهداشتي علوم پزشكي شيراز با برخوردهاي علمي و منطقي با صنايع غذايي زمينه رفع مشكلات اين صنايع را در استان فراهم كرده است كه اين فعاليت اداره نظارت ، قابل قدرداني است. 26/7/90
















 


انتشار شماره جديد دانستني هاي غذا و دارو در هفته اول ماه مبارک رمضان

معاونت غذا و دارو با توجه به فرا رسيدن ماه مبارك رمضان و  تغيير در رژيم غذايي ، در شماره جديد هفته نامه دانستني هاي غذا و دارو اقدام به انتشار "راهنماي تغذيه در ماه مبارك رمضان " نموده است. در اين شماره نكاتي در مورد وعده هاي غذايي در اين ماه و تغذيه هنگام سحر و افطار درج گرديده است.
علاقمندان جهت مطالعه اين شماره نشريه مي توانند به آدرس زير مراجعه نمايند:
 http://fdo.sums.ac.ir/moavenat/tahghigh/danestaniha/index.html
(11/5/90)  

 



 
اجلاس قطب هفت کشور

هشتمین اجلاس قطب هفت کشور با حضور معاونین و مدیران غذا و دارو شیراز، یاسوج ، جهرم و فسا در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برگزار شد. 8/5/90


سمینار آموزشی 

      سمینار آموزشی توجیهی مسئولین فنی مراکز سوء مصرف مواد در تاریخ 8/5/90 به منظور بهبود کیفیت خدمات دارویی و درمانی مراکز سوء مصرف مواد با حضور کلیه مسئولین فنی استان فارس در سالن 22بهمن دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.



daro_a.jpg]


افتتاح انبار دارویی معاونت غذا و دارو با حضور ریاست محترم دانشگاه
انبار دارویي دانشگاه علوم پزشكي شيراز  بازسازي و مطابق با استانداردهاي GSP ، استانداردسازي شد. 
 اين انبار با مساحت 350 متر مربع بازسازي و استانداردسازي شده است كه بر اساس آن سيستم هاي سرمايش ، گرمايش ، نگهداري و چيدمان انبار مطابق با استانداردهاي GSP آماده سازي شده اند .

دكتر هاشم منتصري افزود : در انبار دارويي دانشگاه ، داروهاي ويژه اي كه از طريق شركت هاي سراسري توزيع نمي شوند ، براي استفاده در داروخانه و بيمارستانهاي دولتي و خصوصي تابعه ، تهيه و توزيع مي شوند .

وي اظهار داشت : داروهاي بيماريهاي خاص مانند ام اس ، هموفيلي ، برخي داروهاي دياليز و پيوند كه به صورت سهميه اي و خاص در اختیار استانها قرار مي گيرد از جمله داروهايي هستند كه در اين انبار موجود مي باشد .

دكتر منتصري گفت : اين انبار ذخيره هايي نيز براي موارد بحراني از جمله سيل و زلزله نيز در اختيار دارد .

وي هزينه صرف شده جهت بازسازي و استانداردسازي اين انبار دارويي را 40 ميليون تومان ذكر كرد. 7/4/90

تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1394-4-3 9:50        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ